Fariseii de ieri, fariseii de azi

Preacucernicia ta, te-am rugat să încetezi să te mai prezinți oamenilor ca lup deghizat în oaie, dar văd că persiști.  

Mai bine te opreai la predică și atât. Dar tu nu și nu, Batman. Hai, că ai reușit să îmi smulgi o lacrimă cu tânguirea domniei tale. De fapt îmi intrase ceva în ochi, ca să fiu sinceră, dar am zis să te simți și tu bine 5 secunde.

Nu înțeleg un singur lucru: ce cauți tu pe rețelele de socializare, dacă așa „frumos” le descrii? Ce ai căutat tu să vezi unde avea site-ul, la a cărui ștergere ai contribuit, domeniul și hostingul? Nici eu nu știam. Știi de ce? Pentru că pe mine mă interesa să găsesc o cale ca vocea oamenilor simpli să se facă auzită, după ce ați distrus singurul grup care nu vi se supunea, iar tu, împreună cu armatele tale de slugi, căutai o cale să împiedici ca adevărul să fie spus.

Nu vorbi tu de lumină și întuneric, că faptele tale vorbesc pentru tine și te trădează. Conform a ceea ce faci, pare că tu cam orbecăi prin viața asta. Lasă-o și pe aia și cu iubirea aproapelui, că pe aproapele tău nu îl reduci la tăcere doar pentru că nu te mai lasă pe tine să minți și că te sfătuiește să te vindeci de patimi. Ori tu asta tot faci. Dacă ar fi după tine, doar cei cărora le permiți tu și care spun ce vrei tu ar trebui să vorbească. Ca și cei care fac doar ceea ce spui tu și cum spui tu.

Spune-ne tu nouă, Preacucernicia ta, ce ai mătăluță pe suflețel? Ce te frământă pe domnia ta? Hai, că poate te putem ajuta. Noi bănuim că în tine e o mare luptă: te vedem cam neliniștit. E greu să te hotărăști la o singură funcție, nu? Ca și la o singură femeie, cred. Mă tot gândesc ce greu îți e când deschizi Instagramul și nu știi dacă să dai sau nu inimioară tuturor divelor. Grea decizie…

Uite, eu plec de la premisa că ai tu dreptate și sunt eu în întuneric și tu ești trimis să mă luminezi. Care sunt lucrurile alea bune la care ne îndemni? Să preacurvim? Să mințim? Să distrugem munca oamenilor care nu fac parte din gașca noastră? Să fim avari? Să fim ipocriți? Nu, mulțumesc! Prefer să nu urmez „lumina ta artificială și înșelătoare”.

Tu zici că fariseii sunt cei care criticau tot ce făcea Domnul. Ai avut clipa aia de sinceritate și te-ai căutat bine de tot în interior? Sau îți e teamă să nu cumva să te regăsești ca fiind unul dintre ei: tu minți, tu preacurvești, tu manipulezi, tu ești avar. Prin toate faptele tale Îl trădezi pe Dumnezeu.

Dacă îl iei pe Nifon și vă uitați în oglindă, vei vedea că voi sunteți fariseii vremurilor noastre.

Aștept să ne spui când o să ai clipa aia de sinceritate. 

În rest, să-ți trăiască familia și salutări finului sau nașului, că nu știu care pe care a nășit și nici nu mă impresionează prea mult! Presupun că de asta defilezi cu familia extinsă pe rețele când îți convine: ca să vă urăm noi de bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *