„Trenule, mașină mică…”

Dacă am face parte dintre cei care sunt cu „așa a vrut Dumnezeu”, am tinde să credem că CFR-ul a fost ajuns de blestemul din cântecul Mariei Tănase („trenule, n-ai avea parte de șuruburile toate și de șina de sub roate”).

Nu e zi în care să nu auzim de câte o „ispravă” a CFR. Ba ajung oamenii leșinați la destinație, de e nevoie să îi aștepte cu Ambulanța în stații. Ba ajung cu o întârziere de ore, de ajung unii să piardă participarea la diverse evenimente sau concursuri care pot fi defintorii pentru cariera lor. Ca o paranteză: cum ar fi să rateze mirele sau mireasa nunta, din cauza întârzierilor CFR? Ba se electrocutează mecanici de tren în încercarea de a remedia defecțiuni. Ba se strică locomotivele, ba se ciocnesc prin stații, ba lipsă infrasctructură, ba personal arogant (pe de o parte le putem înțelege aroganța pentru că ei sunt cei care încasează direct înjurăturile călătorilor ajunși la capătul nervilor).

Astăzi, călătorii CFR au cedat nervos și au luat-o pe jos cu bagajele, pe câmp, de teamă ca, în ritmul în care mergea trenul, să nu mai aibă nicio șansă să ajungă la destinație în viața asta.

Cum nu facem parte dintre cei cu „așa a vrut Dumnezeu”, nu ne ferim să spunem că, ceea ce se întâmplă la CFR, este rezultatul unui management jalnic. Și cum să nu fie jalnic când cei plătiți să asigure acest management au alte preocupări: cum să faciliteze contracte pe fonduri pentru prieteni, cum să nu rateze vreo zi a comunei/orașului/municipiului din zona care le e trambulină politică și alte din astea? Vorba aia: dacă nu erau ăștia din zonă, cum mai erau ei numiți în funcția de Secretar de Stat sau consilier la Ministerul Transporturilor?

Începem să ne întrebăm dacă nu cumva condiția pusă de cei care îi plantează prin funcții este: „distruge tot! Dar fă-o în așa fel încât, atunci când vindem România la preț de nimic, să pară că am făcut-o că așa vor oamenii…”

Noi le cerem demisia pentru că nu îi plătim să ne distrugă țara, nervii și sănătatea!

Și nu, domnilor! Nu vrem ca transportul pe cale ferată să fie doar privat, că am văzut noi cine are acces să facă afaceri de „succes” în România!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *