Jaf la drumul mare!

Nu degeaba am prezentat preocupările Secretarului de Stat și ale unui consilier din Ministerul Transporturilor, ambii numiți din zona noastră. Nu degeaba le-am cerut demisia pentru management defectuos, având în vedere incidentele de la CFR care, mai devreme sau mai târziu, în lipsa unor măsuri corecte și responsabile, se vor finaliza cu o tragedie.

Nu am discutat foarte mult despre azilele groazei, desi este un subiect care ar trebui să ne pună pe gânduri. Vom reveni la acest subiect pentru a arăta și acolo modul în care unii acționează și cum este posibil ca astfel de incidente să se întâmple.

Când a izbucnit scandalul cu azilele, știind modul în care “băeții dăștepți” acționează, ne-am îndreptat atenția mai mult spre ce mai vinde statul român.

Afacerea pare să fie încă una în care statul roman, adică noi, cetățenii, va fi prejudiciat cu sute de milioane de euro. Bercea e doar o parte din grup, de obicei partea care, în cazul în care se va lăsa cu condamnări, va fi dispusă să facă pușcărie (doar e obișnuit și avem o vagă bănuială că el nu va face pușcărie în aceleași condiții în care face pușcărie cineva condamnat că a furat o pâine). Cred că am da dovadă de naivitate să credem că el va rămâne cu toți banii obținuți din vânzarea ulterioară a fierului vechi și a cuprului…

Ministerul Transporturilor ar trebuit să fi fost primul care să se autosesizeze și să trimită Corpul de Control la CFR Marfă să vadă ce e cu această vânzare la prețuri derizorii și să ia imediat măsuri să stopeze. Asta dacă nu cumva știa dinainte și gira acest tun financiar, dat pe banii noștri.

La cum vedem că Secretarul de Stat se tot plimbă pe la zilele comunelor/orașului/municipiului din Dâmbovița și cum trâmbițează că ar fi în concediu, parcă îl și vedem declarând procurorilor DNA, în cazul în care aceștia întreabă: “eram în concediu când s-a întâmplat. Acum aflu și nu mai am ce să fac”.

Ce urmează? Simplu: „băeții dăștepți” se vor umple de bani. Politicienii noștri vor ieși să ne spună cum nu sunt bani nici de pensii, nici de salarii, nici pentru sănătate sau educație, cum e nevoie să ne împrumutăm cu o dobândă foarte mare și cum e nevoie să mărim taxele (la noi) ca să plătim aceste împrumuturi.

Poate mulți credeți că nu e important să arătăm ce preocupări au cei care sunt aleși sau numiți în funcții. Poate nu vedeți importanța încrengăturii dintre ei, cea pe care încearcă să o țină cât mai ascunsă de ochii noștri, ai celor pe care ei îî consideră fraieri, sau importanța tiparului lor comportamental.

Poate credeți că suntem prea mici să stopăm tot jaful ăsta. Poate credeți că nu vă afectează aceste prejudicii aduse statului român.

Mai gândiți-vă o dată! Când copilul vostru vă va cere să îi cumpărați ceva și sunteți nevoiți să îl refuzați pe motiv că nu aveți bani și veți vedea dezamăgirea în ochii lui, să știți de ce nu aveți bani. Când vă gândiți dacă vara să folosiți aerul condiționat sau iarna să dați drumul la căldură, ca nu cumva să nu puteți plăti facturile, să știți că și din cauza asta nu aveți bani. Când nu vă permiteți să vă cumpărați medicamente, tot din cauza asta e. La fel și când vă rupeți mașinile pe drumurile patriei.

Nu suntem nici prea mici, nici prea orbi și nici prea surzi și nici prea puțini. Doar prea nepăsători și lași.

Sursa foto reprezentativă: puterea.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *