Cum se pregătește Preacucernicia sa să schimbe sutana cu costumul de politician!

Încă de prin 2020 au apărut unele zvonuri cum că vicarul nostru preaiubit(or de femei) ar avea oareșce gânduri de candidatură pentru o funcție. La acel moment era vorba despre funcția de Președinte de Consiliu Județean la Dâmbovița.

Acum câteva luni au apărut alte zvonuri, cum că ar urma să îl regăsim pe listele AUR pentru un post de parlamentar la alegerile din 2024. 

I-am urmărit „discursul” de-a lungul timpului. În primul rând pentru că nimic din comportamentul lui, nici din sutană și nici din afara sutanei, nu are legătură cu valorile ortodoxiei. În al doilea rând pentru că am început să fim mai atenți în mâinile cui vom pune destinul României și al poporului român. 

Preacucernicia ta, gata? Te-ai hotărât? Vrei europarlamentar? Bănuim că asta trebuie să fie, din moment ce tot aduci în discuție în ultimul timp ideea de valori europene și de schimbare a Europei. Ne place că spui că avem nevoie de lideri, numai că tu nu ești și nu vei fi niciodată un lider. Nu știm cine te-a mințit că ai fi pentru că tu în interiorul Bisericii Ortodoxe Române ești doar un șef numit și impus celorlalți preoți. Să spunem oamenilor că lucrul acesta a fost posibil doar pentru că BOR e căpușată de masoni și securiști, care folosesc metodele clasice folosite și de securitate dinainte de 1989 pentru a pune în funcție pe cine vor și cine le servește mai bine interesele.

Ce lider crezi, Preacucernicia ta, că ai putea fi, din moment ce oamenii din subordinea ta te știu de frică? Eu înțeleg că poate te tragi dintr-o familie cu o avere peste medie, dar singurii bani pe care tu i-ai făcut au fost făcuți folosindu-te de Biserică și de banii publici. Nu ai avut nicio jenă să îți bagi codița peste tot, prin toate afacerile profitabile cu statul. Codițele, ca să respectăm adevărul istoric și să nu neglijăm nici aspectul celălalt din viața Preacucerniciei tale. 

Un comentariu ne-a atras atenția pe pagina Preacucernicei tale la postarea despre schimbare. Vezi? Nu doar noi spunem că nu ai un comportament adecvat pentru un preot… Și atunci? De ce să credem că ai avea unul de reprezentant al românilor?

Trebuie să recunosc un lucru: tocmai ai confirmat faptul că Biserica și politicul merg mână în mână. Așa cum și PSD și PNL se pupau pe ascuns și prosteau românii. Acum au confirmat și ei: când nu trebuie să pară că se ceartă, se înțeleg ca frații pe modelul „una mie, una ție” sau „o dată tu, o dată eu”. Să revenim: ai confirmat că securitatea și-a continuat activitatea și practicile și a infiltrat masoni și securiști pentru ca Biserica să fie folosită în interesul unora. La peste 30 de ani de când românii au crezut că sunt liberi, uitându-ne la ce a devenit România, scopul e clar: îndobitocirea populației și sărăcirea ei în așa fel încât să o țineți în poziția de „sclav”. 

Biserica și politicul, cel mult, ar fi trebuit să colaboreze pentru binele poporului, nu politicul să folosească Biserica pentru a controla masele, în funcție de interesele unora. Poate ar trebui să le spui oamenilor că, atunci când Nifon a întrerupt ședința de Consiliu Județean Dâmbovița, că ar fi avut o vorbă cu Președintele CJD de la acea vreme, Alexandru Oprea, fost șef SRI Dâmbovița, acesta s-a executat nu din respect pentru Biserică, ci pentru că știa cine e mai mare în grad.

Din fericire pentru poporul român, ceea ce vrei tu să fie un îndemn de schimbare în bine, în spiritul adevărului și dragostei, un fel de chemare la luptă, venind din partea ta, nu e decât un discurs de lemn, vorbe și atât, ca să nu spun tânguirea unui laș care știe că, dacă cel care l-a făcut șef nu mai e, s-a terminat și cu funcția din sânul Bisericii și cu avantajele care decurgeau din asta…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *