Ziua și incidentul pe calea ferată din România!

Astăzi a luat foc un alt tren. La Ploiești. Incendiul s-a declanșat la nivelul vagoanelor, ceea ce produs panică printre călători. Din fericire, aceștia s-au autoevacuat la timp. Fiind staționat în gară, ușile erau deschise.

De data aceasta, garnitura aparținea unui operator privat. Cred că au răsuflat ușurați Secretarul de Stat și Consilierul: „hai, măh, că nu e de la noi; acum putem să spunem că ne face lumea degeaba incompetenți. Hai, noroc!”

Nu așa repede, domnilor, cu deschisul șampaniei!

Privații de unde au trenurile cu care operează? De la CFR, cumva? 

Și dacă nu le au de la CFR, oare nu tot Ministerul Transporturilor le eliberează licența de transport? Și, ca să fii operator de transport pe cale ferată, nu cumva trebuie să îndeplinești niște condiții, mai ales de siguranțaa a călătorilor? Și alea nu se verifică și ele periodic?

Și, dacă Ministerul Transporturilor oferă condiții de toată jena, pe banii noștri, de ce ar oferi operatorii privați condiții decente? De ce ar investi ei din banii lor pentru siguranța călătorilor? Aaaa, că oferă condiții puțin mai bune în comparație cu CFR? Poate. Dar condiții de siguranță, pare că nu. 

Domnule Secretar de Stat? Cine face controalele la operatorii privați? Briceag?

Ne întrebăm: ce trebuie să faci ca să fii operator de transport călători pe calea ferată din România?

Ciolacu, aștepți să moară oameni pentru a-i demite pe cei doi?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *