Chindia Târgoviște, încotro?

Nu mai e nicio surpriză pentru nimeni că oamenii politici nu mai au scrupule când vine vorba de bani și putere.

Amestecul politicului, dacă nu direct, ci doar ca influență, în toate domeniile, se dovedește a fi ca un cancer care distruge tot. Toate regulile și deciziile se iau în funcție de interese, care nu au nicio legătură cu îmbunătățirea activității în domeniul respectiv, fie că vorbim de sănătate, transporturi, educație etc.

Nici sportul nu face excepție, iar situația echipei Chindia Târgoviște nu vine decât să ne întărească convingerea că, pentru unii, suntem doar niște oameni de care se folosesc, care trebuie să muncească pentru ei, cum spun ei, când și cum vor ei.

După ce am ajuns de râsul unei țări cu stadionul „Eugen Popescu”, după ce echipa a fost nevoită să joace 4 ani „acasă”, la Ploiești, după ce suporterii fideli au fost plimbați pe drumuri, după ce am simțit cu toți gustul amar al retrogradării în primul meci disputat acasă, la Târgoviște, pe „bijuteria” aia de stadion, acum ajungem să vedem cum, prin deciziile luate de noul Președinte al Clubului, speranțele târgoviștenilor ca echipa să promoveze în Liga 1 par să rămână doar speranțe.

Acum două zile, tot staff-ul, în frunte cu antrenorul numit de nici două luni, a fost demis, după doar două meciuri jucate în Liga a 2-a, amândouă terminându-se la egalitate.

Încă de la Conferința de presă susținută înainte de meciul cu CSA Steaua ne-am pus întrebarea dacă nu cumva destinul echipei a fost pus în mâna clujeanului Andrei Cordoș, numit Președinte al Clubului după demiterea lui Marcel Gherghu. Bănuielile noastre par să se confirme, decizia acestuia de a demite staff-ul, inclusiv pe ultimii trei dâmbovițeni rămași, fiind una care ne ridică mari semne de întrebare. Oare care va fi soarta echipei Chindia Târgoviște, dacă sunt îndepărtați chiar oamenii care au pus suflet și s-au dedicat echipei?

Ionuț Marin, unul dintre dâmbovițenii demiși odată cu antrenorul, a scris o postare pe contul lui de pe rețelele de socializare, manifestându-și dezamăgirea și spunând lucrurilor pe nume. Același Ionuț Marin care, după retrogradare, a privit către viitor fiind pregătit să muncească în continuare pentru ca echipa Chindia Târgoviște să revină în Super Ligă.

Bănuim că locul lui va fi luat de unul dintre politruci, mare fan PSD, ca să nu spunem lingău. Așteptăm surpriza!

Declarațiile date în interviul acordat de fostul antrenor, Dragoș Militaru, publicaței ProSport pare să confirme ceea ce vedem toți: oamenii competenți, care vor să facă treabă din pasiune și nu doar pentru bani, nu prea au loc.

Unii s-au grăbit să critice primele rezultate ale echipei, ignorând faptul că echipa Chindia de acum nu este echipa Chindia de la finalul Campionatului trecut, că aproape tot lotul e format din jucători noi, că e nevoie de puțin timp și multă muncă pentru ca o echipă să se omogenizeze și să ajungă să facă performanță.

La fel pare să fi gândit și Andrei Cordoș, cel care, după ce a văzut că e prea mare Clujul pentru el, folosindu-se de influența tăticului și a mămicii arestate, a venit la Târgoviște, unde Stan Canalizare și Dottore i-au predat echipa să facă ce vrea, că na, să nu-l supere pe tăticul și nu numai pe el.

Chiar așa de ghinioniști să fim, încât echipa să tot fie folosită în funcție de interesele unora?

Singurii care vor avea de suferit sunt suporterii echipei, târgoviștenii, dâmbovițenii, inclusiv cei care ar vrea să urmeze o carieră sportivă. Dar cui îi pasă de ei?

Sursa foto: ProSport

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *