Târgoviște – un butoi cu pulbere

Nervii târgoviștenilor sunt întinși la maxim. De data asta suporterii și susținătorii Chindiei reacționează la modul în care e condus Clubul și își manifestă îngrijorarea pentru soarta echipei. 

Deciziile noului Președinte precum și stilul dur de a impune propriile „reguli” nu au trecut neobservate nici de presa centrală, nici de cea locală, fiecare, în ciuda apelului făcut de Andrei Cordoș, prezentând un istoric al acestuia.

Având în vedere că iar este vorba de bani publici, am analizat puțin ce a scris presa nu doar despre Andrei Cordoș, dar și despre familia acestuia, pentru ca târgoviștenii să aibă o imagine mai de ansamblu asupra situației.

Suporterii reacționează pentru că măsurile luate nu li se par a fi cele corecte, iar modul „dictatorial” în care noul Președinte comunică nu li se pare a fi unul sănătos și benefic pentru echipă. Nu le plăcea lor nici stilul lui Stan Canalizare sau al lui Dottore, dar deja ăsta mic are aroganța și tupeul care definește tiparului „băiatu’ lu’ tata și a lu’ mama”, iar târgoviștenii țin să-i reamintească că, deocamdată, banii din care e finanțată echipa sunt bani publici.

Nu am văzut să scrie nicăieri de experiența lui în management, dar în ziua de azi nici nu pare să conteze ca să fii pus în funcții de conducere. A se vedea și Baicu, cel pus de Stan să administreze stadionul. Nici nu ar fi fost prea mult de scris: 6 luni la U Cluj, în condițiile în care, atunci când a fost numit, echipa era deja închegată. Deci, încă unul pe care doar relațiile de rudenie par să îl fi recomandat pentru funcția pe care o ocupă.

Declarație Andrei Cordoș

Andrei Cordoș spune că el a părăsit U Cluj, Lincar îl contrazice, iar Clubul dă un comunicat „împăciuitor.”

Declarații Lincar – Digi sport
Declarații Lincar – Digi sport
Declarație Cordoș și Comunicat U Cluj – actualdecluj.ro

Tatăl lui Cordoș, denumit de presă ca fiind cel care „vinde” licitații.

Să fie o pură întâmplare că sosirea lui Andrei Cordoș la Chindia a coincis cu finalizarea fazei de proiectare a noului stadion de la Târgoviște și apropierea perioadei în care vor demara lucrările, lucrări care urmează a fi executate tot de o firmă din Cluj? Poate. Lucrarea a fost câștigată la licitație, nu prin atribuire directă. Dar cum se face că tocmai tatăl lui Cordoș e numit „vânzător de licitații”? Oare ce implică să vinzi o licitație? De bine nu credem că este.

Facebook – Corneliu Ștefan, Președinte CJ Dâmbovița

Despre tatăl lui știm că a fost suspect în niște dosare penale, unul dintre ele chiar cel în care mama lui, Mihaiela Cordoș a fost condamnată pentru trafic de influență pentru că „vindea” posturi la stat. În același dosar anchetată a fost și sora micului „șef” de la Chindia. Pentru tatăl și sora lui nu au fost suficiente dovezi și așa nu s-au ales cu condamnări. 

Tăcerea asociaților Clubului Chindia când vine vorba despre deciziile celui care se joacă de-a managerul echipei de fotbal Chindia Târgoviște nu e deloc una care să ne surprindă. Nu pe cei care mai știm una-alta despre Grupul de la Cluj. Și în trecut am adus în discuție cadre sau foste cadre SRI de la București și Cluj și chiar am făcut aluzie la „faimosul” Grup de la Cluj. Tăticul Cordoș pare să aibă niște legături cu acesta. Traseul lui în politică ne dezvăluie tipologia unui om descurcăreț: fidel PSD, după plimbarea prin alte partide, dar și recunoscător PNL. Mai exact Președintelui CJ Cluj, Alin Tișe. De ce? Pentru că Tișe a angajat niște oameni de care Cordoș senior e foarte atașat.

Anul 2023: la Târgoviște deja avem un stadion făcut din banii târgoviștenilor, care a costat nejustificat de mult, iar acum vom mai avea încă unul făcut din banii românilor, care va costa și mai mult. Echipa tot în Liga a 2 – a e, iar Târgoviște nici nu știm dacă mai are 80.000 de locuitori. Tot 2023: se vrea instituirea unor măsuri de austeritate, pe motiv de „lipsă bani”. După cum se observă, banii nu sunt lipsă. Sunt doar lipsă când vine vorba de măriri de pensii sau de salarii, de investiții în infrastructura de transport, educație sau sănătate. În rest ei sunt pentru buzunarele anumitor „băeți dăștepți.”

gândul.ro

Tăticul lui Cordoș a fost înlocuit recent de la șefia PSD Cluj, pe motiv că ar fi prea apropiat de Alin Tișe și de PNL, că nu ar face opoziție (un fel de Cotinescu de la noi sau, mai bine spus, ca să păstrăm proporțiile, un fel de Guran), locul fiind luat ca interimar de Vasile Dâncu. Totuși, Cordoș senior a rămas în PSD, ocupând o funcție importantă, semn că nu e un oarecare sau că relațiile lui cu Vasile Dâncu sunt unele destul de strânse.

Deci? Chiar îi vedeți așa de viteji pe Stan Canalizare și pe Dottore încât să-l tragă de urechi pe micuțul Cordoș? Păi dacă începe să plângă la tati? Și să nu uităm că Stan și Ștefan și-au cam bătut joc de istoria fostei Cetăți de Scaun. De aici se vede cât le pasă lor de Târgoviște și ce reprezintă ea. De ce ar da doi bani pe ce reprezintă echipa Chindia pentru suporteri și susținători? Plus că Andrei Cordoș, prin deciziile lui manageriale, păstrează linia: râde presa centrală de noi în continuare. Sau se crucește. Să pui tu copiii sub o anumită vârstă să plătească bilet, în condițiile în care nimeni nu o face…nu înseamnă că ai avea vână în tine. Înseamnă doar că sfidezi niște norme de bun simț. 

Tot de depășirea unor limite de bun simț și profesionalism a dat dovadă și prin comunicatul remis de AFC Chindia după Conferința de presă în care a prezentat noul antrenor și în care a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor referitoare la demiterea surprinzătoare a fostului antrenor. În comunicat cere presei să își facă meseria în condițiile lui. Încă o dovadă că domnul Cordoș junior nu prea știe cum stă treaba cu profesionalismul, nu știe ce înseamnă respectul și nici să gestioneze situații care nu decurg conform scenariului scris de el.

Pe scurt, dl Andrei Cordoș pare că provine dintr-o familie de „vânzători”, în care obiectul vânzării îl constituie ceva ce nu le aparține. Ca orice băieți deștepți, răsăriți ca ciupercile după 1989, ei par să aibă o agendă paralelă, alta decât cea declarată. Fără o experiență solidă nici ca jucător, nici ca manager, Andrei Cordoș este totuși Președintele Chindiei.

Mai putem vorbi de sport sau de performanță în cazul ăsta? Mai putem vorbi de o normalitate? Nu credem. Totul pare să încapă pe mâinile unor indivizi foarte bine organizați. Echipa Chindia este doar o altă oportunitate pentru ei. Contează ce vor suporterii sau susținătorii echipei? Nouă nu ni se pare.

Am înțeles că suporterii vor să ceară socoteală pentru modul în care e manageriată echipa pentru că târgoviștenii, în ciuda aparențelor și a toleranței de care dau dovadă, nu sunt proști. Poate nu aveau chiar toate informațiile, dar unii au răspuns punctual și ferm acelui comunicat haotic dat de AFC Chindia, amintindu-i lui Andrei Cordoș că echipa Chindia este echipa lor de suflet și nimeni nu are dreptul să-și bată joc de ea.

Suntem curioși să vedem care va fi rezultatul. Va reuși Clujul să se impună la Târgoviște? Și nu ne referim la vreun meci de fotbal. 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *